1. Home
  2. News
  3. Behind the scenes: Από την κατασκευή στο gameplay!

04 September

Behind the scenes: Από την κατασκευή στο gameplay!

Έτσι ακριβώς σχεδιάζουμε τα escape rooms!

Από το 2014, ως MindTrap, προσφέρουμε τη βέλτιστη εμπειρία διασκέδασης με δεκάδες escape room σενάρια για κάθε επίπεδο και γούστο, από μυστικές κατακόμβες έως την εξιχνίαση ενός εγκλήματος. Παρόλα αυτά, θέλουμε να μοιραστούμε το πως δημιουργούμε τα escape rooms, καθώς οι κατασκευές και τα σενάρια προέρχονται εξ ολοκλήρου από εμάς!

Θα σας μεταφέρουμε στα παρασκήνια της διαδικασίας δημιουργίας των δωματίων απόδρασης, προσφέροντας μια γεύση από τον σχολαστικό σχεδιασμό, την τεχνοτροπία και την ευρηματικότητα που απαιτούνται για κάθε ό,τι δημιουργούμε.

Η Genesis της περιπέτειας

Οι περιπέτειες των escape rooms μας ξεκινούν με μια σπίθα που πυροδοτεί μια συναρπαστική ιστορία, με πηγή έμπνευσης ταινίες και βιβλία που αγαπήσατε, όπως φυσικά και εμείς! Οι project managers - γεμάτοι με πάθος και όρεξη για δημιουργία και αφήγηση ιστοριών - εμβαθύνουν σε εκτεταμένη έρευνα, ώστε να αναπτύξουν σενάρια που προκαλούν τις δεξιότητες των παικτών και τους «αιχμαλωτίζουν» σε έναν διαφορετικό κόσμο. Έτσι και αλλιώς, σε οποιοδήποτε τομέα, το storytelling είναι το Α και το Ω.

Χτίζοντας το θεμέλιο

Η φάση κατασκευής των δωματίων απόδρασης είναι το σημείο όπου αρχίζει πραγματικά η μαγεία. Οι εξειδικευμένοι ξυλουργοί μας κατασκευάζουν τα props, τις κρυψώνες και τους διαδραστικούς γρίφους, χρησιμοποιώντας ποικίλα κοπτικά εργαλεία, laser κι άλλα. Επίσης οι ηλεκτρονικοί μας διασφαλίζουν ότι κάθε στοιχείο, από τις αυτοματοποιημένες πόρτες μέχρι τα μυστικά περάσματα, λειτουργεί δίχως προβλήματα, δημιουργώντας μια πλήρως καθηλωτική εμπειρία για τους παίκτες.

Η τέχνη του σχεδιασμού

Μόλις ολοκληρωθούν τα props και οι λοιπές κατασκευές, το καλλιτεχνικό μας τμήμα αναλαμβάνει τα ηνία, μετατρέποντάς τα σε απτές και καθηλωτικές εμπειρίες. Χρησιμοποιώντας υπερσύγχρονα εργαλεία, όπως 3D printers, UV printers, ειδικά χρώματα κ.α., η ομάδα μας  «δίνει ζωή» στα escape rooms. Από το χρωματισμό του πιο μικρού prop έως τη διακόσμηση του δωματίου, η προσοχή τους στη λεπτομέρεια και η καλλιτεχνική φινέτσα εξασφαλίζουν ότι κάθε σπιθαμή του δωματίου απόδρασης είναι ένα έργο τέχνης.

Στην καρδιά του αυτοματισμού

Η τεχνολογία βρίσκεται στον πυρήνα των escape rooms μας. Οι software και hardware developers μας εργάζονται με μεράκι για τη δημιουργία αυτοματοποιημένων – διαδραστικών γρίφων. Η διαδικασία ανάπτυξης βρίσκεται πάνω σε μια λεπτή κλωστή, όπου το λογισμικό και το υλικό πρέπει να συγχρονίζονται άψογα.

Η παράδοση προς το κοινό

Αφού ολοκληρώθηκε το testing, ήρθε η ώρα για τη δική μας πραγματική πρόκληση. Τα reviews των παικτών, δηλαδή τα δικά σας. Όχι μόνο να γνωρίζουμε τις επόμενες κινήσεις μας στα επόμενα projects, αλλά και να διασφαλίσουμε πως όντως ανταποκρίνονται όλα αυτά στις προσδοκίες σας.

Γενικά, στον κόσμο των escape rooms, η καινοτομία και η δημιουργικότητα συνδυάζονται άψογα για τη διασφάλιση της βέλτιστης εμπειρίας διασκέδασης. Από την ιδέα μέχρι την κατασκευή, το σχεδιασμό και την ανάπτυξη, προσπαθούμε να διευρύνουμε τα όρια του εφικτού στην καθηλωτική ψυχαγωγία. Τέλος, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την επιλογή της διασκέδασής σας αυτά τα δέκα χρόνια. Κάντε κράτηση σε ένα από τα επτά καταστήματά μας!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για εμάς; Πατήστε εδώ.