1. Home
  2. News
  3. Πώς θα επιλέξετε το κατάλληλο escape room;

01 February

Πώς θα επιλέξετε το κατάλληλο escape room;

Πολλές φορές αναρωτιέστε για την επιλογή του επόμενου ή πρώτου escape room. Μπορεί κάποιοι να δυσκολεύεστε πιο πολύ, μιας και υπάρχει ποικιλία, όμως για αυτό είμαστε εδώ.

Πολλές φορές αναρωτιέστε για την επιλογή του επόμενου ή πρώτου escape room. Μπορεί κάποιοι να δυσκολεύεστε πιο πολύ, μιας και υπάρχει ποικιλία, όμως για αυτό είμαστε εδώ. Άλλωστε και εμείς πριν αποκτήσουμε εμπειρία, βρισκόμασταν σε παρόμοια κατάσταση και σας «νιώθουμε» λίγο παραπάνω!

Επίπεδο δυσκολίας

Ιδίως εάν είναι η πρώτη φορά σε δωμάτιο απόδρασης, μην επιλέξετε βάσει του θέματος που σας αρέσει. Για να μπορέσετε να καταλάβετε τη φιλοσοφία τους, συνιστούμε να επιλέξετε κάτι πιο «εύκολο». Σαφώς και δεν κάνουμε λόγο για την ικανότητά σας να ανταπεξέλθετε. Απλώς πρέπει να «μπείτε στο χορό» με αργά βήματα. Φυσικά μπορούμε να βοηθήσουμε στην επιλογή σας, στέλνοντάς μας μήνυμα στσ social media ή να μας καλέσετε!  

Κατηγορία escape room

Performance, crime horror, adventure ή role playing; Τόσες κατηγορίες που μπορείτε να δείτε, αλλά τόσο δύσκολο να διαλέξετε… Η κάθε κατηγορία θα προκαλέσει διαφορετικά συναισθήματα, οπότε καλό θα ήταν να δοκιμάσετε τα πάντα πριν πείτε τι σας αρέσει. Εξάλλου κάθε άνθρωπος πρέπει να είναι «ανοιχτός» σε νέες προκλήσεις. Για παράδειγμα, μπορείτε να δοκιμάσετε το Da Vinci Code σε Τσιμισκή και Νέα Σμύρνη που συνδυάζει αρκετές κατηγορίες!

Θέμα του escape room

Όπως ίσως γνωρίζετε, υπάρχουν εκατοντάδες θέματα και σενάρια. Εργαστήρια, μοτέλ, φυλακές, χαμένες και καταραμένες πόλεις, πιθανώς να σας «μαγέψουν» όλα, διότι έχουν ξεχωριστούς γρίφους και μοναδικό σενάριο. Μένει μόνο να δείτε τι θα είναι πιο ενδιαφέρον και φυσικά να εξετάσετε το επίπεδο δυσκολίας που προαναφέραμε!

Τα μέλη της ομάδας

Συνήθως τα escape rooms δέχονται 2 - 6 άτομα προκειμένου - τουλάχιστον γριφολογικά - να ανταπεξέλθει η ομάδα. Εάν είστε δύο άτομα, η πίεση είναι μεγαλύτερη. Εάν είστε πέντε άτομα και αρχάριοι, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να αποδράσετε!

Ελέγξτε τις κριτικές

Πριν αποφασίσετε, καλό είναι να ρωτήσετε φίλους και να δείτε τις αξιολογήσεις στο Διαδίκτυο. Είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα escape room που θα σας προσφέρει μια μοναδική εμπειρία παρά να «πάτε εντελώς στα τυφλά» και να μην περάσετε καλά. Άλλωστε πίστευε και μη, ερεύνα!