1. Home
  2. News
  3. Θες να αποδράσεις από το escape room με επιτυχία; Σε έχουμε!

17 November

Θες να αποδράσεις από το escape room με επιτυχία; Σε έχουμε!

Εσένα ποιο είναι το αγαπημένο σου escape room και πώς ήταν η πρώτη σου εμπειρία;

Κάθε ομάδα θέλει να αποδράσει από το escape room, έτσι και αλλιώς αυτός δεν είναι ο στόχος του παιχνιδιού; Αποκρυπτογραφήσεις, αναζήτηση κλειδιών και άλλοι τύποι γρίφων χρειάζονται χρόνο και σκέψη, πράμα που σημαίνει πώς η ομάδα χρειάζεται συγχρονισμό και καλή συνεργασία. Πώς θα αποδράσεις επιτυχώς με την ομάδα σου; Δες τα επτά tips!

Επίλεξε τους συμπαίκτες σου προσεκτικά

 Είναι σημαντικό να επιλέξεις ανθρώπους που μπορείς να εμπιστευτείς και που θα συνεργαστούν όντως μαζί σου, ειδάλλως ποιο το νόημα να μπεις σε ένα δωμάτιο απόδρασης; Έχουμε δει πολλές ομάδες που δεν είχαν «χημεία» μεταξύ τους και τα ποσοστά επιτυχίας δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλά. Όπως και να το κάνουμε, η επικοινωνία και η συνεργασία είναι απαραίτητες για την επιτυχημένη απόδραση και όχι μόνο.

Κατανόησε τους στόχους του escape room

Πρέπει να έχεις σιγουριά ότι κατανόησες πλήρως τους στόχους. Εάν το κάνεις, τότε θα σε βοηθήσει ως προς το να αποφύγεις λάθη και να μη χάσεις χρόνο σε ανούσια πράγματα. Πέρα από αυτό, θα έχεις και περισσότερη αυτοπεποίθηση, ώστε να παίρνεις πιο εύκολα πρωτοβουλίες.

Αφιέρωσε χρόνο στην προετοιμασία

Πριν κάνεις την κράτησή σου σε ένα από τα δωμάτια απόδρασης του The MindTrap, βεβαιώσου πως διάβασες και κατανόησες τους κανόνες. Πέρα από αυτό, ιδίως εάν είναι η πρώτη σου φορά σε escape room, μπορείς να παίξεις video games στρατηγικής και επίλυσης γρίφων. Δεν έχει τόσο μεγάλη διαφορά όσο φαντάζεσαι! Φυσικά για οποιαδήποτε απορία, μπορείς να μας στείλεις μήνυμα στα social media ή να τηλεφωνήσεις.

Ψυχραιμία και συγκέντρωση, μην τρελαίνεσαι

Το παιχνίδι μπορεί να είναι αγχωτικό, αλλά είναι σημαντικό να μη χάσεις τον έλεγχο. Έτσι και αλλιώς θα πας με την ομάδα σου στο escape room για ψυχαγωγία. Η ψυχραιμία και η συγκέντρωση είναι απαραίτητες για να λύσετε τους γρίφους και να βρείτε τις λύσεις. Θα το απολαύσετε και περισσότερο!

Μοίρασε ρόλους στην ομάδα

Για να είστε ως ομάδα αποτελεσματικοί σε ένα δωμάτιο απόδρασης, είναι σημαντικό να μοιράσεις ρόλους στα μέλη. Θα βοηθήσει τόσο εσένα όσο και τους φίλους σου στο να κερδίσετε χρόνο και να μη ξοδέψετε ενέργεια σε ανούσια πράγματα. Για παράδειγμα, ένας παίκτης μπορεί να επικεντρωθεί στην αναζήτηση στοιχείων, ένας άλλος στην επίλυση γρίφων και ένας τρίτος στην καταγραφή πληροφοριών.

Ο game master θα σε βοηθήσει, εκμεταλλεύσου τον

Δυσκολεύεσαι σε έναν γρίφο; Ζήτα βοήθεια! Ο game master θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις στο παιχνίδι, αλλά να θυμάσαι πώς δε θα σου παράσχει τη λύση, παρά μόνο να δώσει μια χείρα βοηθείας ως προς την εύρεση ενός στοιχείου! Ειδάλλως ποιο το νόημα του escape room game;

Μην αγνοείς την αφήγηση του escape room

Όσο και αν διάβασες την ιστορία του δωματίου απόδρασης, όσο και αν εξήγησε ο game master πριν την έναρξη του παιχνιδιού, πάντα να δίνεις προσοχή στην αφήγηση! Μπορεί ο game master να επιβλέπει το παιχνίδι, όμως δε θα απαντάει σε κάθε call, ενώ η αφήγηση δίνει μια ξεκάθαρη οδηγία. Θα γλιτώσεις και χρόνο μέχρι να τελειώσεις τον διάλογο, αλλά και θα νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου, αφού θα έχεις αποδράσει με τις δικές σου ικανότητες.

Εσένα ποιο είναι το αγαπημένο σου escape room και πώς ήταν η πρώτη σου εμπειρία; Στείλε μήνυμα στο Facebook ή στο Instagram. Πριν φύγεις από το άρθρο, δες και τα top 3 escape rooms για το Νοέμβριο!